Home Servicii Produse Despre noi Contact
 
Creşterea pieţei de IT – obiectiv al anului 2006

Astăzi, 25 ianuarie 2005, la sediul MCTI, Ministrul Zsolt Nagy, secretarul de stat pentru IT Aurel Neţin şi consilierul ministrului, Eugen Preotu, s-au întâlnit cu reprezentanţii a peste 20 de companii de IT din România. La întâlnire a participat si Iuliu Winkler, Ministru Delegat pentru comerţ, precum si oficiali din Ministerul Economiei si Comertului.

Scopul acestei întâlniri a fost evaluarea activităţii în anul 2005 şi planificarea acţiunilor comune ale MCTI şi companiilor de IT pentru 2006.

„Preocuparea MCTI pentru anul 2006 este creşterea valorii şi consolidarea pieţei IT în România – chiar dacă deja s-a înregistrat o creştere în sectorul ITC. Trebuie dezvoltată piaţa de servicii, de soft şi de conţinut”, a declarat Ministrul Zsolt Nagy.

Una dintre ideile asupra căreia s-au concentrat discuţiile a fost aceea a prezenţei României la marile evenimente de profil internaţionale. „Este necesară cuantificarea rezultatelor participării la târgurile internaţionale. O relaţie mai strânsă cu industria şi cu MEC ne va permite să pregătim mai bine evenimentele internaţionale la care România participă, pentru a asigura o mai bună promovare, ce va avea ca rezultat creşterea numărului de contracte între companiile româneşti şi cele străine”, a adăugat Aurel Neţin, secretarul de stat pentru IT din cadrul MCTI .

Iuliu Winkler, Ministru Delegat pentru comerţ, a susţinut că în 2006 se va pune accent pe strategia naţională de export şi pe brandingul de ţară, unul din domeniile prioritare în ceea ce priveşte exportul fiind IT-ul, având în vedere faptul că acest sector are un potenţial ridicat, aşteaptându-se creşteri semnificative ale valorii sale.

Alte noutati

Ghid pentru „Utilizarea Calculatorului si a Serviciilor Electronice" :: 29.01.06

Ghidul pentru „Utilizarea Calculatorului si a Serviciilor Electronice" disponibil pe site-ul ... :: continuare ::

Ghişeul virtual de plăţi – tot mai aproape de lansare :: 29.01.06

Astăzi a fost modificată în şedinţa de Guvern Ordonanţa nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al... :: continuare ::
Noutati

29.01.06 ::Ghidul pentru „Utilizarea Calculatorului si a Se detalii>>

29.01.06 ::Astăzi, 25 ianuarie 2005, la sediul MCTI, Min detalii>>

29.01.06 ::Astăzi a fost modificată în şedin& detalii>>

Home Servicii Produse Despre noi Contact Link-uri
©2005 Blaster Sistem S.R.L. Toate drepturile rezervate

http://www.leadpro.ro